Naïvia realismia Ole, ajattele, muutu, muuta.

Hidastaisiko Euroopan valloituskaan Venäjän nykyhallinnon kaatumista?

Kuvitellaan tilanne, jossa Venäjä hyökkäisi täydellä teholla Suomeen, Baltian maihin ja Ukrainaan ja saisi nämä kaikki maat miehitettyä ja vallattua. NATOkin lopulta taipuisi alun vastarinnan jälkeen Baltian maiden luovutukseen rauhansopimuksessa, koska Putinin hallinto antaisi niin kovat ja uskottavat uhkaukset ydinsodan aloittamisesta, että NATO-maat päättävät laiminlyödä 5. artiklan täytäntöönpanon.

Nyt Venäjällä on enemmän puskuria ja suurempi vaikutusvalta Itämerellä. NATO:a on nöyryytetty ja Putinin kansansuosio on huipussaan onnistuneen valloitusretken johdosta.

Länsi ei jää kuitenkaan laakereilleen katsomaan, vaan nyt taloussaarto vasta alkaakin. USA ja EU sopivat Venäjän maksimaalisesta eristämisestä. Venäjän vienti ja tuonti länsimaiden kanssa sakkaavat lähes nolliin, jonka lisäksi uudet valloitetut alueet tuovat uusia kustannuksia, jonka lisäksi niissä pitää kitkeä terrorismia. 

Kysymys kuuluu, miten Putin voi valtaamalla Eurooppaa ylipäätään estää hallintonsa luhistumisen lännen talouspakotteiden edessä? Onko Euroopan alueiden valloittamisesta taloudellista hyötyä Venäjälle? Vai onko Putinin strategiana saada Euroopassa puskurivyöhyke NATO:a vastaan, vaikka se tarkoittaakin kaupan tyrehtymistä lännen suuntaan ja sitten kaupallisesti liittoutua Kiinan ja muun maailman kanssa? Voiko Venäjä elää ilman länsikauppaa?   

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Vilho Juntunen

Turhaa spekulointia. Venäjä ei ole valtaamassa ketään.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Suurvallat valtaavat tavalla tai toisella, jos on mahdollisuus. Mikä suurvalta ei olisi ollut vallanhimoinen?

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minun kuva Venäjästä on se, että siellä asuu ihmisiä, jotka kestää kaikenlaista vaikeutta. Jos siitä lähdetään kilpailemaan, eurooppalaiset nääntyy ennemmin ja EU:n ja sen maiden sisäinen yhteinäisyys rakoilee, sillä EU:lla ei ole mitään koneistoa käsittelemään sellaista tilannetta.

Että se mikä Venäjälle on paluuta vanhaan tuttuun, on EU:ssa karmea paikka.

Jossain toisaalla toki kävi ilmi, että Venäjä joutuu kerjuulle reilusti ennen kuin EU, eli kaulaa on kiristellä ja riippuvuutta vähemmän, mutta minun kuva EU:n taloudesta on se, että se saattaa pitää sisällään jonkinlaisen mustan joutsenen.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Aika monet kansat voivat elää ilman länsikauppaa. Erityisesti Venäjän kansoilla riittää energiaa, maita ja mantuja elää omavaraisesti. Toisin on lännessä, Kiinassa, Intiassa,... ja siitä tietenkin seuraa...niin mitä?

Kari J. Mattila

Aivan turhaa spekulointia että Venäjä hyökkäisi Euroopan maihin kun se ei ole missään hyökännyt mihinkään maahan. Venäjä haluaisi olla eurooppalainen markkinatalousmaa mutt se ei sopinut USA:lle joka aloitti Ukrainan kriisin. Jos Venäjän rauhantahtoinen kauppapolitiikka ei kelpaa eurooppalaisille niin sitten Venäjä hakee uusia kummppaneita, niinkuin on nähty Kiinasta, Intiasta, Etelä-Afrikasta, Argentiinasta, Brasiliasta jne.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Venäjä haluaisi olla eurooppalainen markkinatalousmaa"

Lauantaina tuli TV:stä iltapäivällä loistava brittidokumentti, jossa valotettiin lähinnä Englantiin paenneiden venäläisten liikemiesten kautta millainen "markkinatalousmaa" tuo Venäjä oikeastaan on. Valtio rosvoaa jokaisen menestyneen yrittäjän omaisuuden yhtä raa'asti kuin Stalin aikoinaan kolhoosien viljat. Vaihtoehtona kuolema.

Kari J. Mattila

Aiemmin on väitetty että oligarkit ovat rosvonneet Venäjän kansallisomaisuuden. Nytkö se onkin valtio joka rosvoaa?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mikä tarve Putinilla on korostaa propagandassaan niin paljon nationalismia?

Toimituksen poiminnat