Naïvia realismia Ole, ajattele, muutu, muuta.

Kovat lait integroitumisen parantamiseksi ja rasismin vähentämiseksi

Kun kerta näyttää Eurooppa ja Suomi jakautuvan entistä kovemmin kahteen leiriin, maahanmuuttotaustaisiin ja heitä puolustaviin suvaitsevaisiin ja sitten maahanmuuttokriittisiin, niin uusia ratkaisumalleja on syytä etsiä ja innovoida. 

Miten olisi sellainen, että kovennetaan rutosti rasistisella motiivilla tehtyjä rikoksia, mutta samaan aikaan kovennetaan tietyissä vieraissa kulttuureissa esiintyviä länsimaisen yhteiskunnan kannalta soveltumattomia käyttäytymismalleja, jotka liittyvät esim. naisen vapauden rajoittamiseen? Eli pakotetaan rasistit ruotuun, mutta samanaikaisesti myös pakotetaan maahanmuuttajat integroitumaan entistä vahvemmin länsimaisiin ja suomalaisiin arvoihin. Huomioitavaa on myös, että myös maahanmuuttajataustaista voitaisiin rankaista rasistisella motiivilla tehdystä rikoksesta, jos on syytä epäillä. Eikö tässä olisi hyvä kompromissi, joka voisi vahvistaa yhteiskuntarauhaa? 

Miten kehittäisit tätä ideaa?

P.S. On muuten vapauttavaa, kun ei kansalaisena valitse tunnustautuvansa mihinkään leiriin eli "rasisteihin" eikä "suvakeihin". Voi jatkuvasti puikkelehtia välimaastossa ja etsiä winwin-ratkaisuja näiden kahden leirin väliltä. Iso osa ideoista on heikkoja, mutta joskus osuu nappiin. Ohjaavina arvoina inhimillisyys ja pragmatismi. Innovaatiot syntyvät yleensä rajapinnoissa. Kannattaa kokeilla!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Lisäksi maahanmuuttotaustaisia voitaisiin vaatia nykyistä hanakammin opettelemaan suomen kieltä, lainsäädäntöämme ja länsimaista kulttuuria koskevia asioita. Ylipäätään asioita, jotka toimivat pohjana integroitumiselle.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Lisäksi voitaisiin madaltaa kynnystä karkoittamiselle. Rikokset ja kielen riittämätön osaamattomuus tiettyyn aikaan mennessä johtaisivat helpommin palauttamiseen kotimaahan, mikäli siellä ei ole humanitaarinen kriisi käynnissä. Vastaavasti kovemmat rasismin vastaiset lait suojelisivat maahanmuuttajia henkiseltä ja fyysiseltä väkivallalta.

Tässä rakennettaisiin ikään kuin integroitumisen "new dealia", jossa molemmat leirit saisivat jotakin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Huonoa politiikkaa miltä tahansa hallitukselta on säätää lakeja, joita se ei pysty valvomaan. Jos lait ovat pelkkiä toiveita, yhteiskuntamoraali horjuu.

Rangaistusten koventaminen ei yleisesti ottaen vaikuta rikollisuuden tasoon juurikaan. Näin muistan jostain lukeneeni.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kuinka niin ei pystytä valvomaan? Silminnäköijöiltä voitaisiin kysyä, käytettiinkö pahoinpitelytapauksissa etnistä ryhmää tai uskontoa herjaavia ilmaisuja. Mielenilmauksissa tietyt rasistiset tunnusmerkit olisivat lailla kiellettyjä kuten Saksassa on ollut. Facebookissa rasistinen keskustelu olisi liitettävissä henkilön tiliin.

Vastaavasti raiskauksista tulisi kovempia tuomioita, etenkin joukolla tapahtuneista. Samalla tavalla esim. uskonnonnolliseen väkivaltaiseen fundamentalismiin liittyvä viestintä tulisi rangaistavaksi. ISIS-propagandan tukeminen voisi olla rangaistava teko. Epäonnistuneisuus integraatiossa taas olisi mitattavissa kieli- ja muilla testeillä.

Entä oletko sen kannalla, että kaikkien huumeiden käyttö tulisi laillistaa, koska sitä ei pystytä valvomaan?

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Mun mielestäni siitä että pukeutuu aasinhattuun pitäisi saada vähintään elinkautisen.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Eikö sinusta olisi reilua, että kun maahantulijoilta vaadittaisiin enemmän, niin maahanmuuttokriittiset rasistit tulisivat vastaan myös? Kyllähän maahanmuuttoa saisi edelleen kritisoida, mutta salonkikelpoisesti.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Määritä salonkikelpoisuus ?.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #7

Ei eri etnisiä ihmisryhmiä tai uskontoja herjaavia nimityksiä tai sanoja. Ei kehoitusta väkivaltaan. Ei leimaavaa disinformaatiota kuten että "kaikki ne-ja-ne varastelee ja raiskaa". Sellaista kieltä, mitä voisi puhua vaikka YK:n kokouksessa puhujan pöntöstä.

Kantaa pitää kyllä voida ottaa. Jos oma kanta on, että yhtään ulkomaalaista ei pitäisi päästää Suomeen, niin sen voi sanoa, mutta ei halventavalla tavalla.

Halla-aholla on tainnut muutaman kerran kielenkäyttö lipsahtaa epäkorrektin puolelle. Muussa tapauksessa hän on käsittääkseni pystynyt esittämään asiansa melko korrektisti, vaikka varsin moni Suomessa ei hänen näkemyksiään allekirjoitakaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #8

Samaa mieltä kanssasi. Nykyisessä Irakin joukkopaossa on kysymys myös muusta.

Sunnit hallitsivat Irakia Saddam Husseinin johdolla, šiiat olivat alistetussa asemassa. Nykyistä Irakia johtavat šiiat, sunneilla ei ole muuta vaihtoa kuin paeta Irakista.

Šiiat ja Kurdit eivät luota Sunneihin, paljonkohan Šiioja ja Kurdeja kuoli Saddam Husseinin vallassa olo aikana.

" Kemikaali-Ali ja Kurdistanin teurastaja, koska hän määräsi tuhansia kurdeja Halabjassa tappaneen myrkkykaasuhyökkäyksen vuonna 1988, nämä ei unohdu eikä pidäkkään "

Sunnit olivat raakoja vallan käyttäjiä šiihoja ja kurdeja kohtaan, ei ollut mahdollisuutta liittoutua šiihojen tai kurdien kanssa kolmatta ospuolta vastaan, ilmeisesti on tullut maksun aika.

Islam aika erikoinen uskonto, antteksiantoa ei tunneta, vääräuskoiset on tuhottava.

Misko Holtti Vastaus kommenttiin #9

"Islam aika erikoinen uskonto, antteksiantoa ei tunneta, vääräuskoiset on tuhottava."

Olen ihmetellyt sitä, että kun puhutaan monikulttuurisuudesta, niin mitä monikulttuuria se sellainen on olevinaan, jossa on uskonto, jonka naisedustajat eivät saa mennä naimisiin toisen uskonnon edustajan kanssa, eivät saa kätellä vieraan uskonnon edustajia, eivätkä edes olla kanssakäymisissä vieraan uskonnon edustajien miesten kanssa, mikäli eivät ole naimisissa. Mielestäni varsin puistattavaa, ja tuntuu, kuin sellainen olisi yhteiskunta, jonka kaikki jäsenet eivät kuulu samaan kansaan, koska heillä ei ole mitään tekemistä keskenään, jopa rangaistuksen uhalla.

Misko Holtti Vastaus kommenttiin #8

Hyvin määritelty, Pekka, tuo rasismi. Noin sen pitäisikin mennä; ei yleistyksiä, väkivaltaan kehottamista ja nimittelyä. Harmi, että media ei ole vielä kertaakaan määritellyt rasismia millään tavalla. Eikä oikein kukaan muukaan. Mutta se, ettei määritellä, on aivan tietoinen teko. Sillä kun ei määritellä, niin ihmisiltä nopeasti menee käsitys, mitä rasismi on, ja tulee mieleen kaikenlaisia epäilyksiä määritelmien puuttuessa, että entä jos sanomani onkin rasismia. Toisin sanoen KAIKKI saadaan tuntumaan rasismilta, kun sen käsite on liian leveä. Paskamainen keino, kyllä media keinot tietää.

Toimituksen poiminnat