Naïvia realismia Ole, ajattele, muutu, muuta.

Vaarantavatko älypuhelimet liikesalaisuudet?

Yhtenä aikomuksenani on ryhtyä startup-yrittäjäksi. Tällä hetkellä yksi ideoista on älypuhelimen mobiili-app. Käytän useita mobiili-appeja puhelimessani. Niiden käyttöehtoihin kuuluu usein, että mobiili-app pääsee käsiksi käyttäjän tekstiviesteihin, mikrofoniin ja yhteystietoihin.

Moni on jo huomannut, että puhumalla tietyistä teemoista älypuhelimensa lähellä, Facebook alkaa tarjota aihetta koskevia mainoksia. Veljelleni ilmestyi Facebookissa ensimmäistä kertaa Suomen kuvalehden mainos, kun puhui aiheesta kasvotusten tädillemme älypuhelin lähettyvillä. Toisesssa tapauksessa jokin mies sai Facebookiin sperman luovutukseen liittyvää mainontaa, kun hän puhui kasvotusten tuttavalleen aiheesta. Älypuhelimen mikrofonilla voidaan siis mahdollisesti kuunnella kaikkea.

Jos olen perustamassa jollekin mobiili-appille kilpailevaa palvelua, kuinka voin yrittäjänä varmistua, että joku näistä mobiili-appeista ei varasta tekstiviesteistäni tai mikrofonia kuuntelemalla mahdollisia liikesalaisuuksiani? Kysymystä voi laajentaa myös laajempaan kontekstiin. Miksi mobiili-app-firmat eivät myisi miljoonilla salakuunneltuja tai varastettuja tietoja suuryritysten älypuhelimia käyttäviltä avaintyöntekijöiltä kilpailijoille?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Kyllä vaarantaa, Jolla ainoa jotenkin turvallinen tällä hetkellä..

mutta verkko kanssa avoin.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mitä tiedät aiheesta? Miten mielestäsi kannattaa suojautua?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Joskus joku soittaa puhelimella juuri kun ajattelee tätä ihmistä. Kyse varmasti on telepatiasta, ei sitä muuten voi selittää.

Milloin kansainväliset suuryritykset, CIA:sta puhumattakaan, alkavat kerätä ajatuksiamme telepaattisesti?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Teknologia riittää oikein hyvin älypuhelinten kautta tehtävälle yritys/teollisuusvakoilulle. Miksipä sitä ei tehtäisi, kun se kerta on mahdollista ja ihmiset ovat vieläpä antaneet käyttöehdoille suostumuksensa?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Lähes turvallisissa älypuhelimessa yms. ei saa olla gsp sää, kameraa, mikrofonia eikä tekstinsyöttöä. Myöskään se ei saa olla missään yhteyksissä wi-fiin eikä tukiasemiin, ja siitä puuttuu myöskin tietokoneeseen yhdistämisen mahdollisuus, sekä näyttö ja akku. Sellaisella kun mennäään bisnestä tekemään niin on jo melko turvallista, muttei satavarmaa sekään. Mutta melko reilua, kuten joskus ennen vanhaan ;D

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Esim. tässä pari vuotta vanhassa Android-puhelimessa voi rajoittaa helposti tasan tarkkaan mitä ohjelmat saavat tehdä.

Ongelmahan on siinä että suuri osa ei osaa käyttää älypuhelimiaan edes nyt, ja vielä vähemmän jos oikeuksia pitää alkaa itse säätelemään.

Jani Virtanen

Eikös ne tosi isot pomot elvistele Nokia 6210 vintage-kännyillään. Lataa sunnuntaina ja soittele kolme seuraavaa viikkoa. Kuuluvuus ylivoimainen eikä tietoturvariskejä.

Merkittäviä etuja älypuhelimessa verrattuna kapulaan ovat olleet: navigointi(jos toimii ilman nettiä), kunnollinen kamera ja riittävän isoruutuinen nettisain. Täts it

Toimituksen poiminnat