Naïvia realismia Ole, ajattele, muutu, muuta.

Vakuutusyhtiöt, bonuskortit ja elintavat linkitettävissä

Lähikaupassa asioidessani tulee ostosten yhteydessä höylättyä kanta-asiakaskorttia päätelaitteessa. Ostokseni ovat aika tylsän samanlaisia: banaaneja, avokadoja, mustikoita, sipuleita, paprikaa, riisiä, kahvia, kanaa, jauhelihaa, munia, mustikoita, turkkilaista jugurttia. Niiden pohjalta voisi ajatella, että elän melko terveellisesti. Joskus festareiden ja vastaavien karkeloiden aikaan tulee ostettua olutta ja jopa röökiä. 

Vakuutusyhtiöiden näkökulmasta olisi arvokasta tietoa nähdä asiakkaan kulutustottumuksia kauppaketjujen kanta-asiakastietojärjestelmistä. Itse olen ajatellut, että silloin kun ostan epäterveellistä moskaa, en höylää kanta-asiakaskorttia, mutta muutoin kyllä. Voisin jopa luovuttaa mielelläni täten kanta-asiakastietojani kulutustottumuksistani vakuutusyhtiölle saadakseni halvemman henki- tai sairasvakuutuksen tulevaisuudessa.

Ehkäpä tulevaisuudessa osa asiakkaista tosiaan haluaa antaa joitakin tietoja itsestään saadakseen etua. Onkohan tällaista jo jossain päin maailmaa käytännössä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minusta personointi olisi aika hyvä suunta ylipäätään melkein kaikessa. Se olisi jo mahdollista tämän tasapäistämisen sijaan.

Juttelin tuossa erään 1. asteen diabeetikon kanssa ja kun kysyin häneltä, mistä hän ajattelee diabeteksensa johtuvan, hän ei osannut sanoa. Hän kuvaili muuttaneensa ruokavalioitaan ennen sairastumistaan.

Entä jos hänellä olisi ollut vaikkapa DNA-testeihin pohjautuva tieto juuri hänelle haitallisista ruoista?

En ihmettele yhtään, vaikka koko sairaus johtuisi siitä, että tietyt ihmiset eivät kestä tiettyjä ruoka-aineita. Isäni sairastui 1. asteen diabetekseen todennäköisesti ainakin osaksi siksi, että isovanhempani ruokkivat häntä pullamössöllä.

Hämmästyin, että lääkärit tosiaan ohjeistavat ärtyneen suolen oireyhtymästä kärsiviä välttämään vehnää ja sokeria.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Sitten on eri tuotteiden erinäiset kemikaalit, jotka voivat aiheuttaa syöpää tai muita ongelmia. Esim. joidenkin mukaan Elmex-hammastahnassa on amiinifluoridia, joka on haitallista. Vakuutusyhtiöt voisivat ottaa ihmisten ostoksissa tällaiset asiat huomioon vakuutuksille hintaa laskettaessa.

Toimituksen poiminnat