Naïvia realismia Ole, ajattele, muutu, muuta.

Lisätty todellisuus: ”Hauska tutustua, vaikka tiedänkin sinusta jo kaiken”

Pokémon Go on ensimmäinen pankin räjäyttänyt lisätyn todellisuuden sovellus. Google toi puolestaan jo muutamia vuosia sitten markkinoille Google Glassin eli teknologiaa hyödyntävät silmälasit, jotka lisäävät tietoa käyttäjän näkökenttään ympäristöstä. Google Glass ei koskaan yleistynyt, koska tuotteen ulkonäkö oli liian huomiota herättävä. Ennemmin tai myöhemmin markkinoille tulevat kuitenkin aivan tavallisten silmälasien ja aurinkolasien näköiset teknologialasit.

Asiat menevät kiintoisaksi siinä vaiheessa, kun lisätyn todellisuuden lasit, tai ehkä jopa piilolinssit yleistyvät ja ne yhdistetään mm. sosiaaliseen mediaan ja kuvahakuun. Kadulla kävellessä tai baarissa ollessa henkilöiden yläpuolelle ilmestyy lisättynä todellisuutena infokenttiä, jotka voivat kertoa mm. henkilön nimen, osoitteen, työnantajan, tittelin, siviilisäädyn, verotiedot ja mahdollisesti jopa poliittiset kannat, jos on niitä mennyt sosiaalisessa mediassa huutelemaan. 

Kun tästä kaikesta tulee totta, osa meistä muistelee haikeudella sitä aikaa, kun kadulla, baarissa tai kaupassa saattoi ihan rauhassa tallustella tuntemattomana, ilman että kukaan saattoi yhdellä vilkaisulla tietää sinusta vaikka mitä. Koko "ensivaikutelman" käsite poistuu, kun vaikkapa iltakutsuilla kaikki toisilleen tuntemattomat ihmiset  voivat yhdeltä näkemältä saada tietää, missä henkilö on töissä, paljonko tienaa ja onko naimisissa. Eipä siinä paljon esittelyitä enää kaivata. Teknologisesti tuohon tuskin on enää kovin pitkä matka. 3-10 vuotta.

Tästä näyttäisi olevan tulossa eriskummallinen vuosisata ihmiskunnalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

...ja taas yhdysvaltalaisfirma, joka otti tämän uuden teknologian käyttöönsä.

Ei VOI olla TOTTA. Ei SAA olla TOTTA.

Hetkinen, pieni lähdehaku: https://en.wikipedia.org/wiki/Google_Glass

Hahaa, tottahan se on! "Google started selling a prototype of Google Glass to qualified "Glass Explorers" in the US on April 15, 2013, for a limited period for $1,500, before it became available to the public on May 15, 2014,[13] for the same price."

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

Oliko tässä mitään? Ei, tässä EI ollut YHTÄÄN mitään. Minä poltan nyt tupakan ja menen nukkumaan.

Kiitoksia Lampelto hyvä tästä tiedotteestasi. Varmisti pari juttua itselleni.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ehkä kuitenkin tilanne menee niin,että luullaan tietävän kaikki,mutta todellisuudessa tiedetäänkin vain se mitä joku hakukone sitten kertoo.

Tulevaisuudessa ei sitten taas välttämättä sillä ole merkitystä,koska byrokraattinen lokerointi tulee edistymään omaa tahtiaan ja vain joillakin simppeleillä seikoilla on merkitystä..kuten kuukausi ansiot,työsopimuksen pituus jne.

Toimituksen poiminnat