Naïvia realismia Ole, ajattele, muutu, muuta.

Miksei Trump laittaisi NSA:ta teollisuusvakoilemaan Saksaa?

Euroopassa ja USA:ssa on herättänyt närää Saksan kauppataseen ylijäämä. Trumpkin on ilmaissut närkästyksensä ja uhkaili 35 % veroilla Yhdysvaltoihin tuotaville saksalaisille BMW:ille. Saksalaiset puolustautuvat, että he vain tekevät parempia ja halvempia tuotteita. Saksan varaliittokansleri ja talousministeri Sigmar Gabriel vinoili aiemmin Trumpille, että "rakentakaa parempia autoja."

Miksipä ei koviakin keinoja kaihtamaton Trump laittaisi NSA:ta imuroimaan ja jakamaan USA:n suuryhtiöille saksalaisten teollisuusjättien liike- ja teknisiä salaisuuksia? Onhan sitä ennenkin teollisuusvakoilulla otettu kiinni kilpailijoiden etumatkaa. Vai eivätkö NSA:n lonkerot ulotukaan kaikkialle?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Ei siinä vakoilu auta, BMW:n erinomaisuus on brändissä. Ne autot ovat vain autoja, eivät amerikkalaiset autot ole sen huonompia. Eikä hintaeroakaan ole havaittavasti.

Juuso Hämäläinen

On niissä autoissa melkoisia eroja saksalaisten hyväksi. Sakujen premium- kärryt ovat juuri siksi niin suosittuja myös jenkeissä. Ja sikahalpoja.

Juuso Hämäläinen

Voin kertoa, että USAn teollisuusvakoilu on ollut riesa Saksassa aina. Sitä tekevät yksityiset yritykset ja tiedustelupalvelut. Jälkimmäisten tehtäviin kuuluu myös USAn teollisuuden etujen edistäminen eriryisesti korkean teknologian alueella. Kyllä Siemensillä pidettiin visusti piilossa uudet tuotekehitysideat ja uusi tekniikka.

Urkkijoita riittää Saksassa kaikkialta. Venäjä, Kiina ja Intia ovat kovia tietovarkaita. Samat piirit olivat riesa Nokiallekin, jonka toimistoista varastettiin mm. työasemia jatkuvasti eikä pelkästään tyydytty hakkerointiin.

Toimituksen poiminnat