Naïvia realismia Ole, ajattele, muutu, muuta.

Kenestä maapallon ylijumala: Trumpista, Putinista, vai Jinpingistä?

2000-luku näyttäisi vuosisadalta, jolloin kaikki muuttuu; pysyvästi. Demokratian voittokulku näyttäisi hiipuvan. Maailmassa on kolme vahvaa valtiota. Kussakin on valittu vahvat johtajat: Yhdysvalloissa Trump, Venäjällä Putin ja Kiinassa Jinping.

Kiinassa Jinping on valittu elinikäiseen virkaan. Putinin kausi ulottuu vuoteen 2024, mutta on järjestelykysymys, jos hän haluaa sen jälkeen vielä jatkaa. Trump mieluusti pysyy vallassa niin kauan kuin tarpeen. Hän varmanakin haluaisi olla diktaattori. Tahtotilaa lienee siihen, että hän venyttää USA:n lainsäädäntöä ja muokkaa instituutioita, jotta voisi olla rajattoman pitkään vallassa.

Samaan aikaan maailmassa on 2 ihmiskunnan kannalta merkittävää teknologista kehityskulkua: tekoäly ja terveysteknologia.

Tekoäly voi hyvinkin ihmiskunnan merkittävin keksintö. Itse Vladimir Putinkin totesi taannoin, että se kuka ensimmäisenä kehittää vahvan tekoälyn, hallitsee maailmaa. Vahva tekoäly voi ratkaista kaikki ratkaistavissa olevat ongelmat. Kiihtyvästi kehittyvä ase- ja kyberteknologiaa mahdollistaa vastustajien asejärjestelmien ja yhteiskuntien lamauttamisen. Yhdysvalloissa Pentagon on vahvistanut, että se perustaa tekoälykeskuksen, joka pyrkii vahvistamaan puolustusta tekoälyteknologioilla. Kiinalla on ollut jo strategisena kehityskärkenä tekoälynkisan voittaminen, ja Venäjällä on omat hankkeensa. 

Terveysteknologia (jota tekoäly kaiken lisäksi voi kiihdyttää) mahdolistaa taas ihmisen eliniän pidentämisen teoriassa rajattomasti. Kantasoluhoidoilla ja nanoroboteilla voidaan korjata vanhentuneita ja vaurioituneita soluja. Uusia elimiä voidaan kasvattaa vioittuneiden korvaamiseksi. Ikuinen elämä tulee mahdolliseksi. Myös maailman johtajille. 

Se maa näistä kolmesta, joka ensimmäisenä tekoälyn kehittää, sen maan johtajasta voi hyvinkin tulla maapallon jumala, joka alistaa kaikki valtiot, kansat ja ihmiset tahtonsa alle. Se ketä tekoäly tottelee, kenen jatke tekoäly on, sillä on ultimaattinen valta. Tuon johtaja määrää aivonsa kytkettävän tekoälyyn, ja hänen aivojen limbinen järjestelmä (eli tahto) sanelee, miten maailma makaa ja kuka saa elää. Hän elää ikuisesti.

Kristittyjen narratiivissa tuo henkilö saattaisi olla näyttäytyä Antikristuksena. Tai kenties sitten Kristuksena, kun kerta ainakin kristillinen oikeisto taisi Trumpia äänestää. Jos näkisivät Antikristuksena, niin odottaisivat Jeesuksen paluutta hetkenä minä hyvänsä.

1980-luvulla tehtiin Dolph Lundgrenin tähdittämä leffa He-Man. He-Man on universumin lihaksikas sankarisuojelija, ja hänen arkkivihollisensa on Skeletor. Elokuvassa Skeletor saa universumin voimat itselleen. Alla parin minuutin pätkä kohtauksesta, jossa Skeletor saa rajattomat voimat ja alistaa He-Mania energiakatseellaan.

https://

Jos sinä voisit valita, kenestä tulisi maapallon ikuinen jumala, kenet valitsisit: Trumpin, Putinin vai Jinpingin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Niin äärimmäisen eeppiseltä tieteisfiktiolta kuin tämä kehityskulku vaikuttaisikin, niin periaatteessa palikat tällaiselle skenaariolle on olemassa. :D

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Monenlaista narratiivia on ihmisillä aikain saatossa ollut. Eksyksissään he ovat 'kääntäneet korvansa pois totuudesta ja kääntyneet taruihin'.

Raamattu ilmoittaa, että totuus on Kristuksessa Jeesuksessa. Hän on ainoa totuuden lähde. Hän on kunnian Kuningas ja herrain Herra. Nyt ja aina ja iankaikkisesti.

Kaikenkarvaisista ylijumalista ja alijumalista ei ole koskaan ollut puutetta. Tiedämme kuitenkin, että huonosti on kaikkien niiden käynyt, jotka ovat hulluudessaan asettuneet jumalien veroisina palvottaviksi.

"Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus, joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkien edestä, josta todistus oli annettava aikanansa," 1.Tim.2:5-6

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Olisitko amerikkalaisena äänestänyt Trump-Penceä?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Voisinhan minäkin kysyä sinulta, olisitko venäläisenä äänestänyt V.Putinia
- vai olisitko ehkä itkien kaivannut edesmennyttä B.Nemtsovia ehdokkaaksi.

Kysymyksiä vailla vastauksia ja vailla selvää yhteyttä blogisi sisältöön.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen
Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Jos sinä voisit valita, kenestä tulisi maapallon ikuinen jumala, kenet valitsisit: Trumpin, Putinin vai Jinpingin?"

- Aivan kohtuuton tehtävänasettelu noin tärkeän homman ehdokkaista! Ainakin ensimmäiselle äänestyskierrokselle on saatava lisää kandidaatteja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Euroopassa komissio voi ottaa tuon tehtävän, ainakin demokratia on näille byrokraateille vihollinen numero yksi.

Toimituksen poiminnat